Krémleves tavaszi zöldekkel
2017. március 27. írta: Gyalogrépa

Krémleves tavaszi zöldekkel

tavaszizoldleves.jpg

Zsenge fiatal leveles zöldségekkel van tele az erdő, mező. Gyorsan növekednek, hamar megvénülnek rostosak lesznek a hirtelen jött melegben. Ha a gyűjtött leveles zöldség már túl erős ízű salátába, alkalmassá válik leves készítésére.tavaszizoldlevesalapanyagok.jpgNem kimondottan a salátaleves ízre koncentráltam, hanem mélyebb, a krémlevesekre jellemző ízvilágot törekedtem létrehozni. A pitypang kissé kesernyés, a vadsóska savanykás ízt ad, a vadsnidling pedig elmélyíti a leves ízét. A tej hozza az édességet, a szerecsendió a fűszeres illatot.

tavaszizoldlevesprep.jpg

Felforraltam a tejet, beleraktam a felaprított vadsóskát, vadsnidlinget, pitypangot. Sóztam, szerecsendiót reszeltem rá. Egy két perc főzés után merülőmixerrel turmixoltam. Bögrébe töltöttem, pásztortáskával és ibolyával díszítettem. A miniatűr bagettem pont jól jött hozzá kitunkolni a friss ízű krémlevest. Kevés pisztáciaolajjal locsoltam meg. Jól működhet mogyoróolajjal, vagy dióolajjal is. Pofonegyszerű, és nagyon gyors.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr1412366233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása