Sajttal, szalámival, és ricottával töltött gömbcukkini
2017. július 18. írta: Gyalogrépa

Sajttal, szalámival, és ricottával töltött gömbcukkini

toltottgombcukkini.jpg

A gömbcukkinit töltésre találták ki. Viszonylag kicsi, kivájva nagyszerű kis üreg képződik benne, és ami talán a legfontosabb: megáll egyenesen. Utóbbi teszi lehetővé, hogy leveses, vagy krémes tölteléket kapjon. A töltelék nagyon egyszerű, nem kell előpárolni, előfőzni semmit. Nagyon egyszerű, könnyű összeállítani, a végeredmény pedig igen mutatós.

toltottgombcukkinialapanyagok.jpg

Szükség van fejenként két maroknyi méretű gömbcukkinire, ricottára, cheddar sajtra, szalámira, szerecsendióra. Hozzájuk mártásként harisszát kevertem ki, olívaolajjal és citromlével. A harissza fűszeres sültpaprikakrém: saját házi befőzésű.

toltottgombcukkiniprep.jpg

A cukkinik tetejéből levágtam, kivájtam őket. A sajtot és a szalámit kisebb darabokra vágtam, összekevertem a ricottával, szerecsendiót reszeltem rá. A szalámi adja az érett ízt, a sajt az olvadós anyagot, a ricotta pedig a krémes alapot, ami jól felveszi a többiek ízét. A szerecsendió pedig a töltelékek szinte állandó fűszere; esetemben a sajtot egészíti ki. A sajt legyen olyan, ami nem gumisodik melegítésre! A krémes alappal megtöltöttem a cukkinikat, visszaraktam a fedelüket. Száznyolcvan fokos sütőben addig sütöttem, míg a töltelék nem lett folyós. (Pici asztali sütőt használok nyáron: minden sütésre szánt ételt az ő méreteihez igazítok. Nyári melegben nem vagyok hajlandó a nagy gázsütőt begyújtani. Többek között ezért nem töltök hosszúkás cukkiniket. A kicsit nem érdemes kivájni, a nagy nem fér a sütőbe.) A cukkiniket hűlni hagytam, mire a cukkini húsa megfelelően megpuhult. Tányérra raktam, köréöntöttem a mártásból. Nem is tudom, talán tíz perc munkát igényelt az egész. Aztán csak ki kellett várni, amíg megsült.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr112671211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása