Szombati piaci bevásárlás
2018. április 21. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Végre van rebarbara, bár ezeket is úgy kellett felkutatni. Szerintem az egyikből savanyúság, a másikból pohárdesszert készül. Rengeteg spárga volt, de egy sem volt kedvemre való. Az import már puha volt, a hazai között pár idős, vagy túl drága csomagok. Az újkrumpli még mindig ezer forint felett jár, kivárok. Ezeket a fiatal karalábékat nem is nagyon kell hámozni, legfeljebb csak az aljukból kell levágni keveset. Rákaptam a kapros túróra, ehhez az egyik csomag kapor, a cserpes túró, meg az élőflórás tejföl. A sörretket elkapta a nyári meleg, némelyiken már virágok is voltak a magszár végén. A hónapos retek még jó formában van, az újhagyma és az újkáposzta talán a legjobb formájukban. Tovább gyakorlom ezt a receptet, ezúttal egy lapockának a diójával, de salsa helyett coleslaw salátával, meg nyilván kukorica nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr2413852672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2018.04.22. 19:48:05

Sajnos a jó minőségű spárga is azt az utat követi, amit a bagaméri torma:(
Nálunk egy termelő árul, de ha beállok a sorba, nem biztos, hogy jut. Tegnap kilenckor már hűlt helye volt...

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.04.23. 05:29:23

Mi ezért járunk negyed nyolcra. Persze, még így is maradtunk le dolgokról. Meg ugye, most korán sem volt megfelelő spárga, meg a hőség miatt is gyengébb.
süti beállítások módosítása