Narancs és édesköménysaláta csirkemájjal
2017. március 13. írta: Gyalogrépa

Narancs és édesköménysaláta csirkemájjal

narancsoscsirkemajsalata.jpg

A narancs és az édeskömény klasszikus párosítás, az édeskömény ánizsos aromájához pedig jól passzol a hagyma íze. Ez egy rendkívül sokoldalú társítás, ugyanis a feltétet könnyen lehet cserélgetni. Markánsabb ízű tengeri halakkal jól működhet, de frissen sült kacsamellel is pompás. Marhasztékkel, vagy frissen sült sertéskaraj-szelettel  is érdemes kipróbálni. Vegetariánusoknak jó választás a grillezett halloumi sajt, vegánoknak frissen pirított dió, napraforgómag az, amit javaslok. Én ezúttal csirkemájat választottam feltétnek.

narancsoscsirkemajsalataalapanyag.jpg

Még kapni korrekt narancsokat és az édeskömény ára is elfogadható már. Az édeskömény leveles része az ánizskapor, amiből itt viszonylag sok van. Ideális salátalapanyag. A édesköménynek elsősorban a leveles zöld részeit használtam. A narancsokat késsel meghámoztam úgy, hogy a gerezdek gömbölyű oldalán ne legyen hártyapalást. Marokra fogtam, a gerezdeket elválasztó hártyák mentén bevégtam, így hozzájutottam a hártyamentes narancshúshoz. Kiszedegettem a magokat. A markomban maradt hártyás részt alaposan kifacsartam. Megpucoltam a salátahagymát, vékonyan felszeltem. Összekevertem zöldségeket a narancssal. Kevés forró libazsíron megpirítottam a megborsozott, megtisztított csirkemájat. A végén sóztam meg, hogy ne legyen kemény a máj. Felszeltem, a salátakeverékre raktam. Erre öntöttem a csirkemáj szaftját a kevéske libazsírral együtt. Elsőrangú meleg saláta, ami negyed óra alatt elkészült.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr3012333705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonyk 2017.03.14. 12:41:09

Nem nyers még az a csirkemáj az első képen?

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2017.03.15. 06:02:22

@tonyk: Nem bizony. Rózsaszínre van sütve, de nem nyers. Puha és krémes a belseje. Viszont szigorúan csak aznap vásárolt csirkemájjal dolgozok, aminek még tejre emlékeztető szaga van (ez a frissesség jele).
süti beállítások módosítása