A friss kecskesajtot leginkább édes, érett paprikával szeretem, ahogy a zöldbabot is. Egyik zöldséggel sem kell sokat küzködni a konyhában, hamar elkészülnek. Végül az egész salátát a házi paprikrémem fogja össze. Nagyon egyszerű, könnyű fogás. Körülbelül húsz perc alatt kész.
Összetevők:
- zöldbab
- pritaminpaprika, vagy kápiapaprika
- édes lilahagyma
- cukkini, lehetőleg minél fiatalabb
- savanyított hegyes paprika
- bazsalikom
- fűszerpaprikakrém: ez itt saját főzésű, egyébként édes chiliszósszal, vagy paprikás, mérsékelten édes BBQ szósszal is helyettesíthető.
- friss kecskesajt
A zöldbabot megtisztítottam, darabokra törtem, majd sós forró vízbe raktam hét percre. Közben a lilahagymát kisebb kockákra vágtam, kevés olívaolajon nagy lángon lepirítottam kissé, majd hozzáadtam a megtisztított, feldarabolt parikát. Megsóztam. Tovább pirítottam, amíg a paprika egy kis színt nem kapott. Beletettem a karikára szelt cukkinit, nagy lángon pirítottam. Amint a zöldbab ideje lejárt, leszűrtem, lecsöpögtettem, a serpenyőbe tettem a többi zöldséghez, összeforgattam. Tányérra rendeztem, ráraktam a kecskesajtot. A saláta tetejére szórtam a felszelt savanyított paprikát, bazsalikomot. Körbeöntöttem a parikakrémmel.