Látogatás Andrass9, a Blogkocsma blog egyik házigazdájánál
2017. november 06. írta: Gyalogrépa

Látogatás Andrass9, a Blogkocsma blog egyik házigazdájánál

jalapeno_paprikak_chiliszoszok_chilikremek.jpg

Pénteken meghívott Andrass9 a Blogkocsma blog egyik házigazdája, hogy szívesen megosztja velem a jalapeño paprikáit, amelyek még lábon álltak. Meglátogattam, megmutatta a kertet, a műhelyt, a paprikakeltetőt.
A friss paprikákon kívül kaptam a paprikából, vagy paprikával készülő finomságaiból is.
Igyekeztem összeszedni a termékekhez tartozó posztokat a Blogkocsma.blog.hu oldalról. A "k-s" értéket ezerrel szorozva kapjuk azt a számot, amivel a Scoville-skálán elhelyezhetjük a termék csípősségét.

Az üvegcsék balról jobbra:

Füstölt Spicy Fiesta 40k fustolt_spicy_fiesta_40k_1.jpg

Aji + Cayenne 70k

aji_cayenne_70k.jpg

Habanero piros 300k: ez pedig a hozzá legközelebb álló recept.

habanero_piros_300k.jpg

Thai red curry Paste: egy curry paszta thaii stílusban, leginkább a piros curry alapja.

thai_red_curry_paste.jpg

Thai Zöld csili paszta 25k: pontosan ugyanezt nem találtam meg, de itt van egy hasonló thai curry paszta.

thai_zold_csili_paszta_25k.jpg

Thai BirdEye 140k

thai_birdeye_140k.jpg

kakukktojás a paprika nélküli sült san marzano paradicsom

sult_san_marzano_paradicsom.jpg

Andrass9 számos csilis szószt, fűszerpasztát készít. Minden egyes fajtából nem is készül poszt.

Nagyon örülök mindegyiknek, izgalmas kis szortiment jött össze. Bár a thai birdeye a 140k-s értékkel kissé aggasztóan hangzik nekem, mint laikusnak. Tudom, az íze a legfontosabb. A friss paprikák között van egy magnak félretett példány, a többi jó részéből pedig jalapeno poppers készül.

jalapeno_paprikak_karacsonyfadiszek.jpg

Andrass9-nek felvetettem, milyen szép karácsonyfadíszek lennének a paprikái, ha meg tudnám őrizni a fényüket, jelenlegi megjelenésüket. Biztosan szépen mutatnának a fán a többi zöldséget imitáló dísz mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr3513196856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.08. 13:20:39

Örülök, hogy tetszettek és jó étvágyat a popperekhez!
Használd bátran a fantáziádat a töltelékhez, de az alap legyen krémsajt, vagy orda a piacról (legalábbis nekem és a mexikóiaknak az vált be a legjobban :)

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.09. 18:25:28

@Andrass9:

Mester és jalapeno?
Csak aztán el ne rotsd.;D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.10. 20:41:35

@Gyalogrépa: Az orda csodás például spenóttal keverve is! Csinálj spenótos palacsintát karácsonyra - szép zöld :) De rétest is tölthetsz a spenót orda feta keverékkel, akkor már spanakopitát is főztél (a bolti rétestészta teljesen megfelelő).

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2017.11.11. 05:35:30

@Andrass9: Igen, igen! Amit mondasz, az most aktualitás, mert ilyenkor szokott lenni gyenge spenót a piacon: levélnyél nélkül alig hosszabb, mint a hüvelykujjam. Semmit sem kell levágni róla, és nagyon finom. Ma reggel megyek piacra, meglátjuk mi lesz. Kedvet csináltál a spenót evéshez :)