Szombati piaci bevásárlás
2018. március 03. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Végre rászántam magam a pacal kipróbálására. Nem éppen rózsaillatú így sem. A fekete szemű bab annyira jó volt, hogy vettem belőle még egy csomaggal. A vele készült receptet a jövő héten töltöm föl. Elhoztam a félrerakott paprikás kolbászokat; azt a fajtát, amivel nemrég főztem. A zöldségesek nagy része nem nyitott ki a hidegre való tekintettel, ahogy mienk sem. A csarnokban kellett összevadászni ezt a pár dolgot.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr7713711670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab Erzsébet 2018.03.03. 12:01:24

Ma én is piacoztam, magalica szalonna, mangalica debreceni kobász némi töpörtyű és friss csírák kerültek a kosaramba. No meg friss saláták,

Jakab Erzsébet 2018.03.03. 12:02:23

Ma én is piacoztam, magalica szalonna, mangalica debreceni kobász némi töpörtyű és friss csírák kerültek a kosaramba. A főzéshez a fagyasztót ürítem, krumplibundában sült darált hús és zöldborsós tejszínes csirke lesz. Várom a tavaszt. :-)

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.03.04. 05:25:42

@Jakab Erzsébet: Nagyon jól jártál. A salátákkal, csírákkal különösen. :) Javaslom, hogy a szárazbabokat, liszteket, őrleményeket is minimalizáld a molyok miatt. Hamarosan jön a szezonjuk a kis nyomorultaknak. A zöldborsós, tejszínes csirkén már látszik, hogy várod a tavaszt.
A fagyasztóba nemrég raktam be gyorsfagyasztott pollockot. Még van egy kis sprotni. Azért ott van már a fagylaltgép jégakkuja is, remélem szükségem lesz rá pár héten belül. Én így várom a tavaszt. :)

Benikuty 2018.03.04. 13:15:53

A képen látható paprikát a metroban palermo néven fogalmazzák. Egész jó, már amennyire egy tápos cucc jó tud lenni, lila sonkahagyma, feketeretek mellett.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.03.05. 05:40:22

@Benikuty: A paprikafélék úgy általában a gyengénk. :) A fekete retek ilyenkorra már lutri, mert a tavaszra készül. Némelyik kemény reteknek a közepe kissé fás lesz, és túl keserű, a körülötte lévő régió pedig elízetlenedik, pudvásodik. Most a jégcsapretek jó, a hónapos még fázik, a sörretekből meg nem jött friss. Reggelire meg hagymát nem ehetek, hazazavarnak. :)
A savanyúságokat pedig megtizedeltük: az uborka, csalamádé, cékla, hagyma már rég elfogyott, szinte csak csípős paprika van már. Savanyúságnál elég finnyás vagyok. Csak csemege uborkából, káposztából tudok jót venni, minden másból csak a sajátomat eszem meg. Mondjuk, van egy üveg török ecetes tarlórépám, azt fogom felbontani.
Ez ilyen fantom zöldség a rutabagával együtt, ami nevetséges: sokan hallottak már róla, de csak néhányan látták élőben. Lehet hogy nem is létezik? Csak meteorológiai ballon lett volna, ahogy az ufók is? :)

Benikuty 2018.03.05. 06:36:34

@Gyalogrépa: a héten elvetem a wasino-t, ha igaz, 4 hétre rá már lehet legelni. Addig bőven kitart az eltett mexikói egérdinnye.

2018.03.05. 17:53:21

@Benikuty: ez a "bocskor" típusú paprika, igen Palermo a művészneve, ahogy próbáltam már rávezetni Gyalogrépát múltkor :) sebaj. Könnyen ráéhezik az ember ilyenkor. (eh, már megint hozzászóltam, pedig nem is akartam)

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.03.06. 04:40:18

@Benikuty: Egérdinnyét láttam már a közeli kertben, a wasino-val kapcsolatban viszont segíts légy szíves! Ezen a néven kiváló forgácsoló, CNC rendszereket talál a kereső, illetve egy paradicsomfajtát. Ezek egyikét sem lehet legelni. :)
A török ecetes tarlórépa ehetetlenül sós, és alig savanyú. Amúgy nem lenne rossz maga a zöldség. Megpróbálom ecetes páclével feljavítani. Lehet, hogy főzésre szánták?

Benikuty 2018.03.06. 04:48:25

@Gyalogrépa: A savanyított tarlórépának van magyar gyártója, de inkább kovászolni érdemes.
Bocs az elírásért: WASABINO! :D
süti beállítások módosítása