Szombati piaci bevásárlás
2018. március 17. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Ahogy visszatért a hideg, úgy nőtt meg bennem a húsfogyasztás iránti kedv. Füstölt húsos csont helyett kiváló megoldás ez a füstölt fej. Nyilván nem a disznó volt aerodinamikus, hanem a lógás közben nyúlt meg így a képe. Kicsit szőrös még itt-ott, meg a belső fülnél is van mit kivágni, de összességében jó vétel - például bab mellé. A lapockát egyben sütöm meg; ideális a bőr-szalonna-hús arány. A csúcsos káposzta igazi kuriózum. Általában a májasok nekem nem elég máj-ízűek, viszont ezek igen - különösen a vékonyabb hagymás fajta. Ilyenkor a legjobb minőségű, friss fogyasztásra való gyümölcsök az ananászok közül kerülnek ki. A képen látható fajta különösen édes, ezúttal igen jó ár/érték aránnyal.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr4613746592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.03.17. 13:24:01

Nagyon szeretem a fejet, de ezekkel a szőrös, rosszul pucolt disznóságokkal nem is tudok mit kezdeni. Csak nézek rá a boltban, mint Noé a harmadik tevére. :) És még képesek disznósajtba, egyéb töltelékáruba is szőrösen beletenni. Soha nem veszek ilyet. Legfeljebb nyersen, és akkor ráperzselek, letisztítom.
Hadházi Laci jut eszembe, a disznóról szólva: ..."ez az indokolatlanul áramvonalas állat..." :) Ezek szerint mégsem indokolatlan. :)

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.03.18. 06:04:54

@pizzaszeletvágó: Úgy számoltam, hogy a tömegének nagyjából az öt százaléka mehet a kukába, de a kevés pofahús és a szalonnája is jó ízű. Ezen a héten rakhatták ki, szóval még friss is. Ez sokadrangú húsféle, nem nagyon éri meg a henteseknek ezzel küszködni, nekem meg darabolásnál nem nagy varázslat kimetszeni ezt-azt. Még így is bőven megérte. Legfeljebb háromszáz forintot fizethettem érte, de megízesít talán egy kiló szárazbabot is, vagy lencsét.
A disznósajt bizalmi dolog, a képen látható konkrétan nagyon jó.
"Egybe egy csirkét? Tőccsé még, tőccsé még." :)
süti beállítások módosítása