Indiai fűszeres parázskrumpli
2018. május 28. írta: Gyalogrépa

Indiai fűszeres parázskrumpli

Egyszerű, mint a paprikás krumpli

indiai_fuszeres_parazskrumpli.jpg

Amint megjelenik az új főzőhagyma és fokhagyma, folyton azon töröm a fejem, hogy lehetne minél többször főzni velük. A parázskrumpli pont elérhető ilyenkor, amit hasonlóan kedvelek. A sok hagyma és fokhagyma pedig vonzza a sok fűszert, az erős ízeket.

indiai_fuszeres_parazskrumpli_alapanyagok.jpg

Összetevők:

  • fél kiló parázskrumpli
  • körülbelül húsz dekagramm lila főzőhagyma
  • három közepes gerezd új fokhagyma
  • egy teáskanál koriandermag
  • egy teáskanál egész római kömény
  • egy teáskanál fekete mustármag
  • egy mokkáskanál édeskömény mag
  • két deciliter csirkealaplé
  • két evőkanál sűrített paradicsom
  • két teáskanál hing: asafoetida gyantából készült Indiában használatos fűszer.
  • friss jalapeño paprika: helyettesíthető más húsos, csípős paprikával. A jalapeño paprikának még nem jött el a szezonja, nekem csak szerencsém volt, hogy összeakadtam velük.

indiai_fuszeres_parazskrumpli_prep.jpg

A parázskrumplit sós vízben megfőztem, leszűrtem, szikkadni hagytam. A hagymát megtisztítottam, felszeleteltem, majd erős lángon megpirítottam a forró vajon. Hozzáadtam a megtisztított, szeletekre vágott fokhagymát, további egy percig pirítottam. Belekevertem a sűrített paradicsomot, rozsdabarnára pirítottam. Felöntöttem az alaplével, elkevertem. Közben a szemes fűszereket egy serpenyőben hevítettem, amíg fel nem szállt az illatuk. Ezután mozsárban megtörtem. Ezzel és a hinggel fűszereztem a mártást. Megkóstoltam, megsóztam. Beleforgattam a krumplit. A krumpliszemeket meglapogattam, hogy kirepedjenek, majd állni hagytam öt percet. A krumpli szépen felszívta a nedvességet, a mártás besűrűsödött. Tálalásnál a kimagozott és kierezett, majd apróra vágott paprikával szórtam meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr8614007238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági Helló Curry · http://hellocurry.blog.hu/ 2018.05.30. 14:00:22

Szia! Nagyon jól néz ki:-) Sajnos ez nem indiai, csak indiai ízvilágú. Sem alapanyag használatban, sem főzési methódusban nem az. De vélhetően ez nem csorbít az élmányen, amit ad. További sikereket és jó főzést kívánok!

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.05.31. 05:42:29

@Ági Helló Curry: Örülök, hogy tetszik. Felületes a tudásom az indiai konyháról, a regionális konyhákat pedig egyáltalán nem ismerem. Tetszik az oldalad - ami egyébként hiánypótló. Sok sikert neked is!
süti beállítások módosítása