A pisztáciára nyugodtan rá lehet aggatni a tavaszi csonthéjas jelzőt. Az íze kiváló "tavaszi zöldek", spárga, vagy zöldborsó mellé is.
Összetevők:
- negyed kiló tisztított zöld, vagy lila spárga
- húsz dekagramm ricotta, avagy natúr savósajt
- harminc dekagramm szarvacska, vagy orsó tészta (két személyre)
- négy evőkanál zsíros tejszín: hogy kissé szaftos legyen a feltét.
- hat dekagramm tisztított pisztácia
- négy dekagramm vaj
Vizet forraltam, az alapanyagokat megtisztítottam, feldaraboltam. A tésztát elkezdtem főzni. Két deka vajon, elkezdtem párolni a felkarikázott spárgát közepes lángon. Hozzáadtam a tejszínt, megsóztam. Amint nagyjából megpuhult, beleforgattam a ricottát. Kis lángra tettem, hogy csak éppen átmelegedjék. Közben mozsárban megtörtem kissé a pisztáciát, majd a tészta leszűrése előtt közvetlenül a spárgás keverékhez adtam. A tésztát leszűrtem, majd összeforgattam a maradék vajjal. Tálaltam. Ha már nem sikerül elcsípni a szezon utolsó spárgáit, zsenge zöldborsóval is pont ilyan jó.