Szombati piaci bevásárlás
2018. október 06. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Végre úgy szerveztem a bevásárlást, hogy egy nagydobosi tököt el tudjak hozni. Azt mondják, öt kiló felett jó igazán, ez hat kilós. A húsa vastag, élénk narancssárga színű. Sütésre ideális, magas szárazanyagtartalmú, édes ízű fajta. Rendkívül tartós, megfelelő körülmények között eláll tél végéig, tavaszig. Az idősebbek erre mondják, hogy ez A Sütőtök. A lapos káposzta lehetett volna édesebb is. Kiváncsi vagyok, milyen savanyú káposzta lesz belőle. A lila teremtmény viszont nem káposzta, hanem radikkió. Cikória-féle, közel áll a fejes salátához is. Az előre csomagolt salátakeverékekben általában ez adja a lila leveleket. Párolásra, csőben sütésre is alkalmas. Ízre egyszerre édes és keserű. Ritka jelenség a piacon, rá is fér a levélzöldség kínálatra az előfordulása.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr4114285391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2018.10.06. 17:21:32

Káposzta...: valamikor két ünnep közt érkezik egy szállítmány Szárhegyi savanyúkáposzta, én bizony kivárom. Egy kis hordó 10 fej, mert hogy ott így savanyítják. Vákumozva hűtőben 1 évig eláll hűtőben, de lehet osztozkodni is. Páratlan... :)

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.10.06. 18:18:00

@Benikuty: Jól hangzik, még csak a hírét hallottam, nem kóstoltam.
süti beállítások módosítása