Lassan párolt mangalica mustárral, Worcestershire szósszal
2018. október 28. írta: Gyalogrépa

Lassan párolt mangalica mustárral, Worcestershire szósszal

lassan_parolt_mangalica_mustarral_worchestershire_szosszal.jpg

Egy faék egyszerűségű kocsmakaja receptje jól jön otthon is. A következő brit étel pedig igazán a legegyszerűbbek közé tartozik. A húson, a zsíron, a borson és a són kívül csak mustárra és Worcestershire szószra van szükség. Utóbbi kettő pedig nálam mindig van otthon, ahogy ketchup is.

Az angolszász konyha elég gazdag az úgynevezett "condiment"-ek terén. Ezek azok a szószok, mártások, amiket csak rá kell löttyinteni a flakonból a sültekre, szendvicsekre. Az angol mustárt és a ketchupot nem kell bemutatni senkinek. Emellett az ismertebbek közé tartozik a HP szósz, Worcestershire szósz. Az amerikai kontinensről pedig a Tabasco és a kismillió BBQ és chili szószok. A negatív előítéletek ellenére a kész flakonos szószok még mindig a virágkorukat élik, hiszen tartósak, és nagyon kényelmes velük dolgozni.

lassan_parolt_mangalica_mustarral_worchestershire_szosszal_alapanyagok.jpg

Két-három centis darabokra vágtam a mangalicalapockát. Egy nagy vastag fenekű serpenyőt felhevítettem, majd egy teáskanál mangalicazsíron nagy lángon körbepirítottam a húsdarabokat. Lehúztam a tűzről, majd beleforgattam egy evőkanál angol mustárt és egy evőkanál Worcestershire szószt. Megsóztam, borsot törtem rá. Egy kis kerámiatálba pakoltam a serpenyő teljes tartalmát. Lefedve pároltam puhára százhatvan fokra előmelegített sütőben körülbelül két óra alatt. Frissen diós kenyérrel ettem. Emellett a maradékot érdemes hagyni beledermedni a saját szaftjába, zsírjába. A saját mártása miatt még savanyúságra sincs szükség, bár utána jól csúszik a sör. Azt hiszem erre mondják, hogy agglegényétel.

lassan_parolt_mangalica_mustarral_worchestershire_szosszal_prep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr9814328721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2018.10.28. 18:54:10

" Frissen diós kenyérrel ettem."
Asszony csak nézte? :D

Puller István 2018.10.29. 08:33:59

Ha tényleg mindig van nálad otthon belőle, hogyhogy nem tűnt még fel, hogy másképp kell leírni a nevét, mint ahogy magánemberként gondolnád? (A kiejtésével kapcsolatban most akár nem is mennék részletekbe, a lényeg: egész másképp működik, mint ahogy magánemberként gondolnád.)

Perler Zuárd 2018.10.29. 12:17:47

Worcestershire.
Ne legyünk már ennyire külvárosiak.

erkölcsi hulla 2018.10.29. 14:16:53

Nyilván mangalicát adnak a kocsmákban.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.10.30. 05:27:29

@erkölcsi hulla: Nem nyilván, de ahol főtt ételt is kínálnak, ott ez reális lehetőség.
süti beállítások módosítása