Lassan párolt mangalica mustárral, Worcestershire szósszal
2018. október 28. írta: Gyalogrépa

Lassan párolt mangalica mustárral, Worcestershire szósszal

Egy faék egyszerűségű kocsmakaja receptje jól jön otthon is. A következő brit étel pedig igazán a legegyszerűbbek közé tartozik. A húson, a zsíron, a borson és a són kívül csak mustárra és Worcestershire szószra van szükség. Utóbbi kettő pedig nálam mindig van otthon, ahogy ketchup is. Az…

Új fajta tölteni való sütőtökök a láthatáron: Delicata, Sweet Dumpling
2018. október 06. írta: Gyalogrépa

Új fajta tölteni való sütőtökök a láthatáron: Delicata, Sweet Dumpling

Ne lepődjünk meg, ha nincs ezeknek a derék tököknek tisztességes magyar neve. Alig ismertek, én pedig csak nemrég futottam velük össze először. Mindegyikük sárga húsú, mérsékelten édes. Apróak, a húsuk vékony, nagyjából egyenletesen vastag. Miután kivájtam őket, egy tisztességes üreg maradt vissza.…

Szendvicskrém közel-keleti módra: egyszerű csicseriborsókrém
2018. október 03. írta: Gyalogrépa

Szendvicskrém közel-keleti módra: egyszerű csicseriborsókrém

  Néha egészen nevetséges, hogy kész humuszokért mennyi pénzt elkérnek a boltokban. Pedig csak sima ízesített csicseriborsókrémről van szó. Na jó, az olaj, vagy a tahini rendesen meg tudja dobni az árát, de kétlem, hogy a "legalsó polcról kiválogatott" extra szűz olívaolajnál jobb lenne benne. Így…