Szombati piaci bevásárlás
2019. május 25. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Ez a hétvége már adott az első kovászos uborka elindításához. Viszonylag meleg van, akad uborka és vastag kaporszár is. Itt a példa arra, mennyire nem lehet külső alapján epret venni. Apró, szamócás, sötétpiros szemek. Illatuk minimális, ízük kábé semmi. Legyen a rigók martaléka! Mentás, fokhagymás uborkasalátát fogok készíteni - amit azért nem lehet tzatzikinek hívni, mert levesesre fogom készíteni. Ugyanis kíváncsi vagyok az uborka levére is, ami tzatziki esetében a csapban kötne ki. Azoktól a termelőktől van, akiktől a menta, a hagyma és a retek. Ha az uborkájuk is olyan magas minőségű, mint a felsoroltak, akkor eszem ágában sincs kinyomkodni az uborkát. A karfiol megtetszett, de még fogalmam sincs, mi lesz belőle. Ez a zöldségválasztás helyes menete. Tényleg!

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr614860728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmagomba 2019.05.25. 18:58:17

Én szerdán jutottam el piacra, hasonló karfiolt vettem, egyszerű, fantáziatlan rakott karfiolként végezte. A retekért nagyon irigyellek, itt még csak hasonló se, pedig pesti nagybaniról jön a java.

A szerdai spárga story-t viszont már akkor gondoltam, hogy megosztom itt nálad. Régebben írtam már ide, hogy piacunkon lehetetlen spárgát beszerezni. Most hirtelen megláttam, friss is volt, vettem is egy fehér és egy zöld félkilós csomagot. Az árus, aki mindennap kint van, télvíz idején is, rágta a szája szélét, a végén csak kibökte: "Mondja már meg mit csinál maga ezzel. (így) Ma(!) hoztunk először, de hogy készítik el?" Magyarul mi a fenének hozzanak legközelebb Pestről.
Jó, elmondtam. Pár receptet gyorsan. (legutóbb a Sparban jártam így, gyorstalpalót tartottam, két háziasszony beszélgetésébe beleszólva)
Ez nem elég, megyek tovább, ott áll az "uborkás néni", ez nem kofa, ő termelő, tőle veszem mindig az ubit, ismer, megszólít: "Mi az a kezében? És hogy kell ezt megcsinálni?" Ismét elmondom a recepteket. Megyek tovább, a "karfioloshoz", szintén termelő: "Mit szokott ezzel csinálni?" Na, ne. Majdnem lejárt az előre váltott parkoló szelvényem... :)))
De ezek után hátha lesz tűrhető spárga nálunk is! :D
Amúgy tényeg jó volt, elfogyott még aznap.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2019.05.27. 06:08:01

@kocsmagomba: A legjobb, mikor az árus se tudja, mi lehet kezdeni az árujával. :) Pedig egy csomó zöldségre jó az, hogy megfőzik sós vízben, aztán megeszik hollandival, vagy majonézzel, esetleg fokhagymás majonézzel. Ez jó a spárgára, karfiolra, krumplira, zöldbabra, meg még sorolhatnám, mire még. Ha jó a zöldség, akkor finom így is.
süti beállítások módosítása