Szombati piaci bevásárlás
2019. június 08. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Teljesen nyilvánvaló, hogy töltött karalábé fog készülni ezekből a karalábékból. Hatalmas nagy lombjuk van, sehol rajtuk fehér permetfolt, kiváló. Már van levendula, de nem nekem! A párom szereti, szagolgatja, megszárítja, vázába rakja, dísztárgyat készít belőle. Én viszont nem vagyok hajlandó ételt készíteni vele, mert nekem szappanillatúak a vele készült holmik. Ez van! Ellenben van nagyszerű fekete cseresznye is, amiből clafoutis, magyarul tejes pite készül. A borsó elsőrangú, nyersen meg is esszük mind még ma. Várni nem érdemes vele, mert nagyon hamar elveszíti az édes, friss ízét.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr1514884558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2019.06.08. 12:44:15

Ez a karalábé nyersen a legjobb, persze a levele a töltött változatban hasznosul legnemesebben. A levendula kertbe, és vázába való, vitán felül.
A borsót érdemes egyéb szándékkal elkezdeni fejteni, naná, hogy nyersen a szájban landol :) Persze láttam olyat, hogy valaki most is fagyasztottból főz levest, fáj is az oldalam a röhögéstől :D

kocsmagomba 2019.06.09. 08:50:29

És a vargánya...??? Rókagomba...???
:)

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2019.06.11. 05:38:25

@Benikuty: Amúgy tényleg nem hülyeség fagyasztottból főzni, ha nincs olyan termelő, aki tényleg tegnap, vagy aznap hajnalban szedte. Sokan vagy bevárják a szombatot a szedéssel, vagy mindig a régit öntik fel az újjal. Persze a legjobb a saját vetés, de az IGLO-nak is elég korrekt a kis kiszerelésű zöldborsója.
Van, aki megveszi a piacon az összeöntött vackot, kifejti, aztán fagyasztja. Ki tudja, minek???

A fickó 2019.06.11. 23:09:38

@Gyalogrépa: "Amúgy tényleg nem hülyeség fagyasztottból főzni, ha nincs olyan termelő, aki tényleg tegnap, vagy aznap hajnalban szedte."
A fagyasztott zöldborsót (ami tök más műfaj, akkor is, ha jó), azért esszük, mert az van szezonon kívül. De, szezonban nem készítünk fagyasztott borsót, akkor csinálunk valami mást, ha nem jutunk frisshez.

Benikuty 2019.06.12. 23:21:06

@Gyalogrépa: jó minőségű zöldborsót könnyű kapni, így szezonban. Fagyasztottat használni finoman szólva igénytelenség.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2019.06.13. 05:04:47

@Benikuty: A tavalyi helyzetből indultam ki, mikor egyszer sem sikerült rendes zöldborsót venni - a rossz időjárás/termés miatt.

Benikuty 2019.06.13. 07:52:05

@Gyalogrépa: én pedig az eperrel jártam úgy idén, hogy csak egyszer sikerült jót venni. Utána kell járni, ez van!
süti beállítások módosítása