A bukott paprikák
2019. március 28. írta: Gyalogrépa

A bukott paprikák

Elbukott a szárított paprikáim többsége. Tavaly nagy lendülettel vágtam bele különféle paprikák szárításába, de a klíma és a természet helyretett, hogy ez itt nem Mexikó vagy Arizona. Mexikóban rengeteg paprikát szárítanak, vagy füstölnek egészben, amit nem csak fűszerezésre, hanem töltelékanyagnak…

Mangalicacomb sajtos krumplipürével, aligot-val
2019. március 22. írta: Gyalogrépa

Mangalicacomb sajtos krumplipürével, aligot-val

Szemlátomást egyszerű, paraszti étel készült. Szalonnaburokban sült hús, krumplival. Nem a legszebb, legszofisztikáltabb fogás, de tanulságos az elkészítése, amellett, hogy finom.

Az aligot egy francia, pontosabban auvergne-i specialitás. Innen származik az egyik kedvenc kék sajtom, a Bleu d'Auvergne. Na, de az aligotba nem ez kell, hanem Tomme d'Auvergne, de az meg nincs, talán még sosem láttam. Úgy tűnik a sajtos krumplipüré aligot néven népszerű Auvergne-nen kívül is,…