Szombati piaci bevásárlás
2020. szeptember 19. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

A hétvége mutatványa a plov lesz. Mint annyi minden más, ez is szezonális. Úgy gondolom, hogy pont a paprikák miatt van éppen most itt az ideje. Paprikák nélkül a plov mit sem ér. A videó alapján eléggé passzívnak tűnik a részvételük az étel elkészültében, de ez tévedés.

A plovhoz van a kapor, a petrezselyem, a paprikák mindegyike, a zöldbab, a csiperke, a sárgarépa és némelyik paradicsom. Elég nagy volumenű étel. Már csak a sokféle hozzávaló miatt is kihívás keveset főzni belőle. Persze, rizsétel, azok meg általában csak frissen jók, ugyanakkor vannak olyan gazdag ízű piláfok - mint amilyen a plov is - amikkel érdemes kivételt tenni. Másnap, harmadnap is jó melegítve.

A képen látható alma "szabolcsi savanykás" néven futott a piacon. A nevét én sem tudom pontosan, viszont a habitusa alapján felismerem, hogy ezt a fajtát szeretem. Ősszel rövid ideig kapható. Végre sikerült padlizsánhoz jutni, bár most sem volt akkora dömping belőle, mint amekkora ilyenkor lenni szokott. A menyecske egy nagyon jóízű babfajta. Szépen fő, viszonylag vékony a héja és jóízű. A céklán kívül a kukorica, a főzőparadicsom és a salátaparadicsom a szokásos. Fejtőbab most nem fért bele, de nem akarok minden héten bablevest enni. A héten háromszor is hideg tejfölös fejtett bableves volt reggelire - beleaprított soknapos kovászos kenyérrel. A menyecskét sem most főzöm meg. Szárazbabhoz hűvös idő kell.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr2316206954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása