Szombati piaci bevásárlás
2020. október 11. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

A piacrovat mindig jó igazodási pont, mikor olyan temporális zavarok támadnak, mint ami minden évben Karácsonnyal kapcsolatban előkerül. A krumpliba, póréba nem lehet kapaszkodni, hiszen ezek velünk lesznek tél végéig. De a ceruzabab, a kápia és a bogyiszlói jelenléte egyértelművé teszi, hogy odébb van a tél, meg vele a téli ünnepkör. Elég ránézni a képre és tudjuk az évszakot - legalább ennyit. Majd mikor káposzta, dió, meg sütőtök - nem ilyen dekortök, nem is én akartam - lesz a képen, akkor már lehet verni az asztalt, hogy kis Jézus, Mikulás, meg Vízkereszt. Még el lehet sütni egy lecsót, zöldbablevest, nizzai salátát, meg friss padlizsánkrémet. Hiába van póréhagyma nyártól, nem tudok ránézni olyankor. Most meg kell, jajdefinom, jajdejó. Na de még hagyjanak békén a sorjás seggű, piros ruhás giccsapó kisplasztikákkal, meg a fél éves lejárati idejű stollenekkel, meg panettonékkal. Már csak az a kérdés maradt: tepertő, töpörtő, vagy töpörtyű?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr7016235536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2020.10.12. 10:22:14

"tepertő, töpörtő, vagy töpörtyű?"
Mindegy! Lényeg, hogy jóízű zsírszalonnából, frissen legyen olvasztva, vadkovászos kenyérrel, maldon-sóval, egyenesen a kertből paradicsommal, uborkával, paprikával. Utóbbiak sajnos egyre inkább már csak a múlt!

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.10.13. 04:46:21

@Benikuty: A képen látható zsenge újhagymával, lilahagymával is kiváló. Ki van próbálva. Retek meg majd lesz, mikor már paprika nem. A maldon só nehéz ügy, folyton legurul a tepertőről. Régen volt nálunk egy nyitott tálcás sótartó - folyton volt a só között paprikamag, meg tepertőtömelék, mert mindenki oda mártogatta a tepertőjét, paprikáját.
süti beállítások módosítása