Szombati piaci bevásárlás
2020. október 31. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Nem sikerült rizikét szedni (pedig megyünk utána, csak mindig mást ad az erdő), hát vettünk. Savanyítani, raguba kiváló gomba, ugyanis elég jól megőrzi a roppanós állagát, és jól áll neki az ecet. Éppen ezért szeretem kicsit savanyúra készíteni a rizikés rizottót. Egyre kevesebb a termelő, ahogy fogynak a terményeik. Termelői almát csak egy helyen láttam, ott sem voltam biztos abban,  hogy nem kásás. Körte meg csak kereskedőnél van. Remélem, jó sokáig lehet még ilyen minőségű újhagymát, petrezselymet kapni, mert üzletben ugyan lehet kapni télen is, de általában botrányos. Drága, csoffadt, a jobb fajta meg olasz. A petrezselyem olasz. Nem akad egy fóliás beszállító esetleg itthon is?

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr10016266856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmagomba 2020.10.31. 14:17:15

Én is sétáltam egyet, csak 6-7 darab rizikét találtam, viszont 18 darab ízletes vargányát, amiből 11 volt elhozható állapotban, nem panaszkodom, főztem ebből. :)

Benikuty 2020.10.31. 19:36:03

Az almával-is-gondok vannak. Holnap viszem vissza a termelőnek, amit egy hete vettem nála.

Benikuty 2020.11.01. 13:49:19

@Gyalogrépa: A jonatán, ami azért kitartana december végéig, már most barnul belülről, felpuhult és keserű.
A termelő szó nélkül kicserélte rozellára és pinovára.
süti beállítások módosítása