A narancs és az édeskömény klasszikus párosítás, az édeskömény ánizsos aromájához pedig jól passzol a hagyma íze. Ez egy rendkívül sokoldalú társítás, ugyanis a feltétet könnyen lehet cserélgetni. Markánsabb ízű tengeri halakkal jól működhet, de frissen sült kacsamellel is pompás. Marhasztékkel, vagy frissen sült sertéskaraj-szelettel is érdemes kipróbálni. Vegetariánusoknak jó választás a grillezett halloumi sajt, vegánoknak frissen pirított dió, napraforgómag az, amit javaslok. Én ezúttal csirkemájat választottam feltétnek.
Még kapni korrekt narancsokat és az édeskömény ára is elfogadható már. Az édeskömény leveles része az ánizskapor, amiből itt viszonylag sok van. Ideális salátalapanyag. A édesköménynek elsősorban a leveles zöld részeit használtam. A narancsokat késsel meghámoztam úgy, hogy a gerezdek gömbölyű oldalán ne legyen hártyapalást. Marokra fogtam, a gerezdeket elválasztó hártyák mentén bevégtam, így hozzájutottam a hártyamentes narancshúshoz. Kiszedegettem a magokat. A markomban maradt hártyás részt alaposan kifacsartam. Megpucoltam a salátahagymát, vékonyan felszeltem. Összekevertem zöldségeket a narancssal. Kevés forró libazsíron megpirítottam a megborsozott, megtisztított csirkemájat. A végén sóztam meg, hogy ne legyen kemény a máj. Felszeltem, a salátakeverékre raktam. Erre öntöttem a csirkemáj szaftját a kevéske libazsírral együtt. Elsőrangú meleg saláta, ami negyed óra alatt elkészült.