A múltkor beszerzett bébipóréhagyma jó apropó joghurtos saláta készítésére, ugyanis nagyon zsenge, és édes; ahogy egy rendes salátaalapanyaghoz illik. Egyáltalán nem csíp, nem karakteres, csak a gyenge póréhagyma íze van. Meg persze sok természetes cukor, amit párolással elő lehet hozni. Jól kiegészíti valamilyen édeskés olajos mag. Mivel még nyár van, és a diószezon még messze, ezért idei friss mandulával készült.
Összetevők:
- zsenge póréhagyma
- mandula
- görög joghurt
- tahini, azaz szezámmagkrém
- fahéjas porcukor
- só
- díszítéshez füstölt paprika, szumák
A póréhagymát megtisztítottam, felaprítottam, majd kevés vízzel megpároltam. A mandulát blansíroztam, majd kinyomkodtam a héjából, szintén felaprítottam. A joghurtot kikevertem a tahinivel, kevés fahéjas cukorral, szerecsendióval és sóval. Belekevertem a mandulát és a póréhagymát, a tetejét a füstölt paprikával és a szumákkal díszítettem. Egyszerűen, felmelegített pitával tálaltam, de pirítóssal, vagy sült csirkével is kiváló, mint köretféleség. Kellemesen édeskés, hűsítő saláta a végeredmény az egyszerű póréhagymából.