Tavasz van!.... Elvileg.
2018. március 04. írta: Gyalogrépa

Tavasz van!.... Elvileg.

A naptár, és a pörgő-forgó, udvarló galambok szerint már tavasz van. Összegyűjtöttem a tipikusan tavaszi, kora tavaszi receptjeimet. Lehet sóvárogni, én azt fogom tenni. Utána meglesem, hátha van már szedhető pitypanglevél. Hideg időben a legédesebb.

pro1_7_1.jpgA salátaszezon első fogása: vadsóska, pitypang, pásztortáska

Ha nem lenne ilyen kemény a tél vége, már melegebb helyeken lehetne salátát gyűjteni. Jelentéktelen kis növényeknek tűnnek, de tavasszal minden ilyen apróságot nagyra becsülök.

 

 

 

narancsoscsirkemajsalata_1.jpgNarancs és édesköménysaláta csirkemájjal

Ilyenkor viszonylag olcsón lehet jóízű narancshoz és édesköményhez jutni. Ami azt illeti, most csütörtökön vettem egy kiló gyönyörű édesköményt.

 

 

 

 

ecetescsirke_1.jpgEcetes csirke pirított zöldségekkel

A turbolya már késő ősszel előbújt a közeli erdőben, de télen nem valami aromás. Pár héten belül megerősödnek, aztán lehet is szedni.

 

 

 

 

tesztazoldekkel_1.jpgFriss tészta tavaszi zöldekkel

Ősszel mindig furcsállom, hogy ugyan mit csodálok ezekben a kis vacak levelekben. Most viszont sóvárogva tekintek rájuk.

 

 

 

 

karajgnocchimiszokucsmazeller_1.jpgAmatőr fine dining otthon: földes ízvilág a kora tavaszi erdő kínálatával

Ez a tél kiemelkedően csapadékos volt. Ezután elvileg rengeteg cseh kucsmagombának kéne előbújnia. Azért mondom, hogy elvileg, mert a gombák nagyon öntörvényű lények. Vagy csak keveset tudunk róluk?

 

 

 

vadsnidlingpesto_1.jpgPesto kora tavaszi vad fűszernövényekből

Egy tisztességes adag pestóért elég sokat kell hajlongani, de megéri. Aki akar, rakhat bele kevés medvehagymát is.

 

 

 

 

 

tavaszizoldleves_1.jpgKrémleves tavaszi zöldekkel

Aki szereti a tavaszi spenótfőzeléket ezt feltétlenül próbálja ki!

 

 

 

 

 

pommefondant_1.jpgFondant burgonya spenóttal, fokhagymásan

A spenót krumplival és fokhagymával klasszikus párosítás.

 

 

 

 

 

spanakopita_a_spenot_izere_kihegyezve_1.jpgSpanakopita a spenót ízére kihegyezve

Az ehhez felhasznált spenótot egy olyan termelőtől vettem, akit Karácsony óta nem láttam. Nyilván nem éri meg neki kimenni a piacra. Várom vissza a fóliasátras első osztályú spenótjával, meg a többi prémium minőségű terményével együtt. Ránézésre legalább nyolcvan éves az úr; remélem sokáig megmarad még a piacon.

 

 

 

 spargakremleves_1.jpgSpárgakrémleves egyszerűen

No, igen! A spárga lehetne a tavasz jelképe is. Friss hajtás, amit legjobb a felszedés után azonnal elkészíteni. Mire elérhető lesz a piacon, addigra talán már rövidnadrágban is ki lehet járni. Akkor már újburgonyáról, zöldborsóról és szegfűgombáról fogok álmodozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr5813713330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása