Vadalma
2021. augusztus 04. írta: Gyalogrépa

Vadalma

vadalma.jpg

A közeli garázsvárosban a dzsindzsás kellős közepén nő egy almafa, ami jóízű, kissé borízű, kőkemény, de apró és elég rendesen kukacos almát terem. Teleszedtem egy kosarat, a vájkálásukra és kompótnak való befőzésükre ráment egy délelőttöm - ilyen kis méretnél a hámozás nem definiálható, vagy ha igen, akkor öntökönszúrás - de úgy hiszem, megérte. Ősszel és télen biztos fogok neki örülni, akár pitébe is el lehet sózni a sziruposra sűrített levével együtt.

vadalma1.jpg

almas_pite.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr3316648418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2021.08.06. 07:44:47

Aranyat ér. Érdemes lenne gondjaidba venni...

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2021.08.07. 17:44:21

@Benikuty: Mondjuk, egy metszés nem ártana neki. Legalább meg lehetne szedni a törzs körüli részeket is. Pár méterre van egy nyeszlett körtefa - egy szem körtével. Ránőtt egy nyárfa. :) Ez ilyen senki földje, a gaz is derékig ér az alma körül. Van jópár diófa is, de ott már embermagasságú a dzsindzsa.

Benikuty 2021.08.07. 20:57:33

@Gyalogrépa: Én inkább valami gyengéd öko növényvédelemre gondoltam, őszi és tavaszi lemosózás, bár ha rég elhanyagolt az az almafa, kellene neki a metszőolló is. Esetleg a tövéhez egy kis szerves trágya, kora tavasszal. Körtére szintúgy ezek, dió mostanság reménytelen.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2021.08.09. 05:40:09

@Benikuty: Almafánál a metszésre vállalkozom. Arrafelé sokan járnak pl. villamosmegállóhoz, sok a kutyasétáltató. A körtének a legnagyobb baja az a ~15 méteres nyárfa, ami fölénőtt. :)
süti beállítások módosítása