Szombati piaci bevásárlás már karácsonyra
2016. december 17. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás már karácsonyra

Szenteste napja szombatra esik, a piac aznap valószínűleg ki lesz fosztva.

Savanyú káposzta a töltött káposztához, sörretek a reggelikhez, fokhagyma, gyömbér a töltött káposzta töltelékébe, és a füstölt tarja főzőlevébe a répa és a póréhagyma mellé. Szigorúan hagyományosan füstölt tarja a karácsonyi vacsorához, friss tojás a gyümölcskenyérhez, sertéslapocka a töltött…

Ütős friss kapros tzatziki nemcsak a karácsonyi sült halhoz
2016. december 17. írta: Gyalogrépa

Ütős friss kapros tzatziki nemcsak a karácsonyi sült halhoz

Van élet a majonézen és az ezersziget-önteten túl is

A tzatziki összetevői: uborka: tzatzikinél kötelező, de jól működik hónapos- vagy sörretekkel is. kapor: lehetőleg frissel készítsd! görög yoghurt: ne próbálkozz 10% zsírtartalom alatt. (No Fat, No Flavor!) a fokhagyma (blansírozott) só, bors olívaolaj: salátánál fontos a jó minőségű szűz…

Amatőr fine dining otthon, tanyasi csirkéből
2016. december 15. írta: Gyalogrépa

Amatőr fine dining otthon, tanyasi csirkéből

Osztrigahús, húsleves, töltött csirkecomb serpenyős csirkemellel, kimcsivel, sárgaborsófőzelékkel, sütőtökkel

A következőkben bemutatom, hogyan lehet háromfogásos vacsorát kihozni egyetlen apró egy kilós tanyasi csirkéből két személyre. Figyelem! Minden ehető részt felhasználok a madárból. Miért válassz egész tanyasi csirkét? A kismadár valószínűleg rövidke életét a lehető legtartalmasabban töltötte. A…

Édes-savanyú fűszeres karácsonyi chutney
2016. december 13. írta: Gyalogrépa

Édes-savanyú fűszeres karácsonyi chutney

A karácsony esszenciája bezárva egy befőttesüvegbe

Az indiai kúltúrkör nagyot alkotott azzal, hogy feltalálták a chutneyt. A derék brittek pedig azzal, hogy behurcolták Európába. Nem kedvelem különösebben a gyümölcsöket nyersen magukban. Amikor csak tehetem, megfőzöm, megsütöm, vagy csinálok hozzá mártogatóst. Ez a csatni pedig a karácsonyi mézes…

Töltött káposzta első lépés: Savanyítsa maga a káposztafejét!
2016. december 12. írta: Gyalogrépa

Töltött káposzta első lépés: Savanyítsa maga a káposztafejét!

Most kapaszkodjanak meg! 5 perc munka az egész.

A töltött káposztához való levél kiválasztása komoly kérdés. Teljesítenie kell pár fizikai paramétert. legyen vékony levelű, hogy fel lehessen szelni a tányéron. A vékony levélre könnyen rá lehe pirítani a sütőben, vagy serpenyőben. Gyönyörű aranybarna színe lesz, még ínycsiklandóbbá téve a…

süti beállítások módosítása