Tavaszi görög saláta
2017. május 21. írta: Gyalogrépa

Tavaszi görög saláta

tavaszigorogsalata.jpg

Nem gondolom, hogy egész évben jól el lehet készíteni a "klasszikus" görög salátát. Pedig jó feta sajtot kapni tavasszal is, ahogy olajbogyót és olívaolajat is. Nem is beszélve a citromról, ami tavasszal a legjobb. Ezek teszik a görög salátát göröggé, tehát a zöldségeket le lehet cserélni. Ilyenkor a zöldborsó és a saláta a menő, hagyjuk a paradicsomot a nyárra. A múlt heti piacozás alkalmával megkíséreltünk jó paradicsomot venni. Hát, nem sikerült. Még nincs itt az ideje.

 tavaszigorogsalataalapanyagok.jpg

Van viszont elsőrangú római saláta és édes zöldborsó. Egy nagyobb tál alján összekevertem két evőkanál olívaolajat fél citrom levével. Ilyen kopasz héjatlan citrom nálunk elég gyakori citromszezonban - a héja más ételt boldogított. Beleforgattam a megmosott salátát, a kifejtett zöldborsót, az összetört feta sajtot. A tetejére olajbogyókat tettem, és az erkélyen kihajtott mentából téptem. Egyszerűen pirítótóssal ettük. Utólag esett le, hogy konkrétan kalamata olajbogyót, és a krétai olívaolajat használtam. Most már egészen biztos: ez görög saláta!

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr1612512779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szépjuhászné 2017.05.22. 23:21:28

Ez nagyon finom lehet, csak nem görög saláta. A görög saláta: uborka, paradicsom, hagyma, olívaolaj, olajbogyó. A tetejére feta, rendszerint oreganoval megszórva. Ha fetát teszel egy salátára, attól nem lesz görög.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2017.05.23. 05:30:21

@szépjuhászné: Nem, nem a fetától lett görög a saláta, mint ahogy le is írtam. "Pedig jó feta sajtot kapni tavasszal is, ahogy olajbogyót és olívaolajat is. Nem is beszélve a citromról, ami tavasszal a legjobb. Ezek teszik a görög salátát göröggé, tehát a zöldségeket le lehet cserélni."
A tavaszi görög salátában a görög szó a zöldségek elkészítési módjára utal. A tavaszi görög saláta tehát nem egyenlő a görög salátátval. De ez már inkább szőrszálhasogatás.
süti beállítások módosítása