Egy tartalmas meleg zöldségsaláta, pont olyan laktató, mint egy jó főzelék. A különbség az, hogy itt a zöldségeket összekevertem a feltéttel, majd vinaigrettel locsoltam meg, ami a főzelék "mártását" helyettesíti. Egyszerű, gyors, akár egy főzelék, ami nagy szó!
Összetevők:
- zöldbab
- keményre fővő újkrumpli
- kisebb cukkini
- feta sajt
- kapor
- citromlé
- olívaolaj
Megtisztítottam a krumplit, egy nagy fazék hideg sós vízben a tűzhelyre raktam nagy lángra. Megtisztítottam, feldaraboltam a zöldbabot. Pár evőkanál olívaolajjal kikevertem a citrom kifacsart levét. Megsóztam, összekevertem a felaprított kaporral. Amint felforrt a fazékban a víz, beledobtam a zöldbabot. Feldaraboltam a cukkinit, azt is fazékba raktam. Hét perrcel azután, hogy a zöldbab a fazékba került, az egészet egy tésztaszűrőbe öntöttem. Amint lecsöpögött, egy tálba raktam, majd összeforgattam a kapros vinaigrettel, és a feta sajttal. Azonnal tálaltam.