
Tipikus kora őszi őszi fogás, mikor még jó formában van a fürtös uborka, a pritamin paprika, de már van reszelésre alkalmas torma. Igazán üdítő reggelire pár szelet pirítóssal, de előételnek is kiváló. Elkészíteni pedig botrányosan egyszerű.

Összetevők:
- tölteni való fürtös uboka, pritamin paprika
- zsíros áttört túró
- feta sajt
- zsíros tejföl
- idei friss torma
- kapor
- bors

Az uborkákat félbevágtam, kivágtam a magházukat. A zöld paprikának úgy vágtam le a tetejét, hogy ki lehessen szépen csumázni, magozni, de a kalapot vissza lehessen rakni a tetejére. A piros paprikát megtisztítottam, apróra vágtam. Hozzáadtam az összekevert túróhoz, fetához. Annyit tejfölt adtam hozzá, hogy töltésre megfelelő állagot nyerjek. Beleraktam az apróra vágott kaprot, tormát reszeltem bele. Borsot törtem hozzá. Megkóstoltam, megsóztam. A kész töltelékkel megtöltöttem a zöldségeket.