Kacsából nem lesz szalonna. Dehogynem!
2017. december 21. írta: Gyalogrépa

Kacsából nem lesz szalonna. Dehogynem!

erlelt_szaritott_hizott_kacsamell.jpg

A Márton nap környékén bemutatott receptjeimhez vettem két hízott kacsamellet és kacsacombot. Úgy terveztem, mindegyiket zsírban abálom a kerámiatálamban, de az egyik mell nem fért már be. Ez lett belőle. A szokásos módon sós-fűszeres pácba került, onnan az érlelődobozba. Mivel vékony, így nem érdemes az érlelést nyújtani. Ez itt egy hónapot lógott. Nemrég beújított szeletelőgépemen áttoltam, az eredmény fantasztikus. Egyszerre van érlelt szalonna és kacsaíze. A zsírja miatt még kacsatepertőre is emlékeztet. A bőre meglepően puha, olvad a szájban, le sem kell vágni.

erlelt_szaritott_hizott_kacsamell_2.jpg

erlelt_szaritott_hizott_kacsamell_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr9713515609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása