Szombati piaci bevásárlás
2020. október 04. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Befőttes üvegek! Ősszel gyakran keveredem abba a helyzetbe, hogy éppen el tudom rakni a megvásárolt zöldséget, gyümölcsöt. Számítottam valamilyen tölteni való cseresznyepaprikára, hát ezek a kis hegyesek lettek belőle. Mint ha rajzolták volna őket. Az öblös, nagyobb paprikákat kicsumázva, a kisebbeket egészben raktam el.

Retek és csemegehagyma: vajas kenyér. Nekilendülök még egyszer, utoljára, talán nem is utoljára a lecsónak. Még egy adag padlizsánkrém, még egy főtt kukorica. Azonban apránként jönnek fel a krumplik és a hagymák. Ezek már nem azok a vizes-nedves darabok, mint nyáron. Mindegyiküknek egyre koncentráltabb az íze. A vöröshagyma most már tényleg vörös, - öhm bronz.

Volt a gombásnál esernyőnek való őzláb, de én nem ezekre utazom. Ha a hajszárítót (forró, meleg szél) lekapcsolják végre, és összejön némi esőcske a héten, akkor már jövő hétvégén lehet menni rizikére, lila pereszkére, ha nagyon muszáj, tuskógombára. Esetleg trombitagyűjtésbe is lehet fogni.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr1716226790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása