Háziasított büfés kukoricasaláta
2018. július 26. írta: Gyalogrépa

Háziasított büfés kukoricasaláta

haziasitott_bufes_kukoricasalata_alapanyagok.jpg

A következő recept egy gyorsbüfé kukoricasalátája alapján készült. Nem ismerem a pontos receptet, nem is volt cél teljesen lemásolni. Behatóan sem ismerem a palettájukat, de a kukoricasalátájuk a kategóriájában egész jó. Legalább tíz éve kapható, azóta a büfé is nagyobb lett, komfortosabb. Prosperálnak, több büféjük is van, egyszóval tudnak valamit.

Összetevők:

  • négy közepes cső édes csemege kukorica: irtó gyorsan veszít az ízéből. Igaz, hogy hűtőben tovább eltartható, de három-négy nap után már nem olyan édes, a kukoricaíz is sokkal laposabb.
  • egy tojás
  • körülbelül egy deciliter repceolaj és semleges ízű olívaolaj fele-fele arányban. Annyi kell, amennyit felvesz a tojássárgája.
  • kétszáz gramm zsíros tejföl
  • két teáskanál mustár
  • tíz dekagramm csemege uborka
  • tizenöt dekagramm érett cheddar sajt: a szín ne tévesszen meg senkit! A jó cheddar ismérve az íze, nem a színe. Van ahol erősen színezik anattóval, van ahol nem.
  • három dekagramm tisztított salotta hagyma, vagy salátába való édes lila hagyma
  • egy pár frankfurti virsli

haziasitott_bufes_kukoricasalata_prep.jpg

A kukoricát sós vízben megfőztem, majd miután hideg vízben kihűtöttem, levágtam a szemeket. A tojás sárgájával, a mustárral és az olajjal majonézt kevertem. Hozzáadtam a tejfölt, megsóztam. Apróra vágtam a salottát. A virslit, a sajtot, és a csemege uborkát kukoricaszem méretűre vágtam. Ezeket mind összekevertem. Ha nem fogy el frissen, a hűtőben eláll két-három napig. Erre, és a többi hideg salátára is érvényes, hogy nem olyan jó hűtő-hidegen. Önálló fogás, szerintem a legjobb magában enni.
Nemrég ismét ettem a büfé kukoricasalátájából. A sajátom jobban ízlik, de az ötlet az övéké.

haziasitott_bufes_kukoricasalata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr7814142375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2018.07.26. 06:04:28

Lehet, hogy kalapács effektus, de egy kis bagaméri reszelt tormával érdemes lenne még izgalmasabbá tenni. Vagy elég jó ez így, és azt meghagyni egy alap-saláta bolondítására...
Köszönet a tippért! :)

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.07.27. 05:29:02

@Benikuty: Elgondolkodtató. Elsőre kizártam fejben, de hát édes a torma is, miért ne. Különben is, hűsítő, ilyenkor elkél.
Belegondolva: kukorica nélkül egy sima északi szláv salátaalap is lehet, aminél előkerülhet a bagaméri torma. Ha a kukoricát kicseréljük akár főtt céklára, krumplira, sárgarépára, sonkára, tojásra, ecetes heringre, almára (már van pár hete nyári alma) mindjárt lehet (kell) bele tormát is reszelni. Jó hogy mondtad a tormát, kapásból lett egy maréknyi receptem! :)

Benikuty 2018.07.27. 09:18:24

@Gyalogrépa: ha már sonka: kinéz egy szép csontozott mangalica lapocka, két éves, érlelt. Csak szicíliai tengeri sót látott ;)

Jakab Erzsébet 2018.08.06. 07:17:50

Megcsináltam, nagy sikere volt, köszi
süti beállítások módosítása