Szombati piaci bevásárlás
2020. május 02. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Két piacról és az erdőből sikerült a következő palettát kirakni. A vadpóré tempósan magzik föl, szerintem jövő hétre vége lesz a szezonjának. A spenóttal és  a kaporral  együtt spanakopitába kerül.  A piacon fura teremtményeket láttam. Vastag szárú, apró fejű fokhagymákat. Ez ismét elgondolkodtatott a fokhagyma, és póréhagyma közti rokonságon. A vadpóré ezek közé verhet hidat, hiszen a zöld része pórés, a fehér inkább fokhagymás ízű. A lila spárgából valamilyen rizottó készül, a kérdés egyedül az, hogy édes, vagy sós? Elkészül a szezon első petrezselymes parázsburgonyája is. Az epernek meglepően epres íze van, annak ellenére, hogy ilyen piros. Mondjuk én jobban örültem volna a rebarbarának, de hát az nem volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr4115654936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2020.05.02. 20:40:01

Elég sok az érdekes, mondhatni paranormális jelenség, mostanság a piacokon. Azért van jó spárga, eper/szamóca, újkrumpli. Utóbbihoz petrezselyem a virágládában, metélő.
süti beállítások módosítása