Két piacról és az erdőből sikerült a következő palettát kirakni. A vadpóré tempósan magzik föl, szerintem jövő hétre vége lesz a szezonjának. A spenóttal és a kaporral együtt spanakopitába kerül. A piacon fura teremtményeket láttam. Vastag szárú, apró fejű fokhagymákat. Ez ismét elgondolkodtatott a fokhagyma, és póréhagyma közti rokonságon. A vadpóré ezek közé verhet hidat, hiszen a zöld része pórés, a fehér inkább fokhagymás ízű. A lila spárgából valamilyen rizottó készül, a kérdés egyedül az, hogy édes, vagy sós? Elkészül a szezon első petrezselymes parázsburgonyája is. Az epernek meglepően epres íze van, annak ellenére, hogy ilyen piros. Mondjuk én jobban örültem volna a rebarbarának, de hát az nem volt.
A bejegyzés trackback címe:
https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr5215654936
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Benikuty 2020.05.02. 20:40:01
Elég sok az érdekes, mondhatni paranormális jelenség, mostanság a piacokon. Azért van jó spárga, eper/szamóca, újkrumpli. Utóbbihoz petrezselyem a virágládában, metélő.