Most már tényleg ideje lesz kovászos uborkát készíteni. Elkészül az év első tökfőzeléke is. Az eperbe ismét sikerült belenyúlni, elég finom. Felmerülhet kérdés, hogy mihez kezdek ennyi zöldfűszerrel egyszerre? A "leveles" kapor nem a kovászos uborkába kerül hanem a tökfőzelékbe. Uborkához ott a "száras". A menta ugyancsak frissen kerül felhasználásra, de az oreganót már hosszú távú felhasználásra vettem. Ugyan minek szárítok otthon oreganót, mikor olcsón hozzá lehet jutni? A szárított oreganók többsége - már amiket én ismerek - köszönőviszonyban sincs azzal, amit én magam választok ki, és szárítok meg. Ahogy ezt így végiggondoljuk, elég nagy marhaságnak tűnik, de valahogy mégis ez az igazság. Az oreganót egyébként is inkább szárítva használom. Korábban úgy gondoltam, hogy a szárított bazsalikom egy felesleges termék, hiszen ami frissen olyan finom, az szárított állapotban ízetlen. Nos, amióta van saját szárítmányom, ez az állítás is megdőlt. Van nyolc éves szárítmányom, ami még mindig fantasztikus illatot áraszt, ahogy összetöröm.