Szombati piaci bevásárlás
2020. május 16. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Most már tényleg ideje lesz kovászos uborkát készíteni. Elkészül az év első tökfőzeléke is. Az eperbe ismét sikerült belenyúlni, elég finom. Felmerülhet kérdés, hogy mihez kezdek ennyi zöldfűszerrel egyszerre? A "leveles" kapor nem a kovászos uborkába kerül hanem a tökfőzelékbe. Uborkához ott a "száras". A menta ugyancsak frissen kerül felhasználásra, de az oreganót már hosszú távú felhasználásra vettem. Ugyan minek szárítok otthon oreganót, mikor olcsón hozzá lehet jutni? A szárított oreganók többsége - már amiket én ismerek - köszönőviszonyban sincs azzal, amit én magam választok ki, és szárítok meg. Ahogy ezt így végiggondoljuk, elég nagy marhaságnak tűnik, de valahogy mégis ez az igazság. Az oreganót egyébként is inkább szárítva használom. Korábban úgy gondoltam, hogy a szárított bazsalikom egy felesleges termék, hiszen ami frissen olyan finom, az szárított állapotban ízetlen. Nos, amióta van saját szárítmányom, ez az állítás is megdőlt. Van nyolc éves szárítmányom, ami még mindig fantasztikus illatot áraszt, ahogy összetöröm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr2815701194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2020.05.16. 18:43:46

A répát mire használod? Mert hogy megenni, biztos nem! Nitrogén és víz. Íze?

A fickó 2020.05.17. 10:13:53

@Benikuty: Együtt gyalogolnak .... :D

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.05.18. 06:26:25

@Benikuty: Sose becsméreld egy gyalogos répa répáját! :)
Amúgy tényleg nem nagy durranás, de a tök volt nagy csalódás. Totál ízetlen. Ami a répát illeti, a Lidl és Aldi csomagolt biorépát rágcsálom rendszeresen, ami elég magas léc más répákra nézve. Most megpróbáltam ezt is, nem jött be, de majd próbálkozom később.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2020.05.19. 07:12:58

@Benikuty: Most rágcsálok egy másik répát ugyanabból a csomagból, ez meg tök finom. Ki érti ezt?

Benikuty 2020.05.19. 07:57:52

@Gyalogrépa: Talán annak nem jutott műtrágya.
süti beállítások módosítása