Szombati piaci bevásárlás
2020. szeptember 06. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Kapható már hokkaidó tök, ami nagyon derék. Rá is próbáltak beszélni nemrég, de nincs most idő ilyenekre. Most van paradicsom, meg paprika, októberben nem lesz. Hokkaidó legalább december végéig, nagydobosi márciusig kitart, ráérek velük. Felmerülhet a kérdés, cukkinivel, salátauborkával mi a helyzet? Nos, a helyzet az, hogy egy kedves ismerősöm egész nyáron ellátott velük. Így ugyan nem nagyon szerepel a beszerzős képeken, de higgyétek el, elég sok megy el itthon belőlük. A pritaminpaprikákat megtöltöm, hozzá a szószt a főzőparadicsomok adják majd. Készül lecsó is vegyes paprikákkal. A zöldbabbal leves és bárányragu készül.


Mindig megrökönyödök magamon, mikor októberben, vagy áprilisban visszanézek nyár végi piacos képeket. Hogyan lehet hetekig, hónapokig paprikán, paradicsomon, uborkán, zöldbabon, meg cukkinin élni? Ilyenkor meg azt nem értem, mit nem értek ezen máskor. Például friss paradicsomot kizárólag három hónapon keresztül fogyasztok évente. Ugyanez igaz a paprikára is, csak másfél hónapos elcsúsztatással. Mikor van, nagyon örülök nekik, mert egész évben nélkülözöm őket, hiszen közel nem olyan jók, mint szezonban. Ez az optimális.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr4116192198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása