Szombati piaci és erdei bevásárlás
2016. december 03. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci és erdei bevásárlás

Kezd már elég karácsonyi lenni a kínálat

A céklák, aprók, kemények. Nagyszerű alapanyag. Már vannak ötleteim a felhasználásra, de még nem állt össze a kép. Érett lapos káposzta. Savanyítás után a leveleibe töltöm a húsos tölteléket. Karácsonyra. A gyümölcsök a legjobb formájukban vannak. A kígyóuborkából tzatziki készül. Nyers hasaalja szalonna. Pancetta lesz belőle. A laskagomba a végét járja az erdőben, még éppen nem fagyott meg. Ezért elhoztam a bébiket is.

Hogy miért trollkodnak a képen tobozok? A tegnapi viharos szél nem múlt el nyomtalanul az erdőben. A fenyőkről rengeteg apró ágat és tobozt tört le. Belőlük díszek lesznek a karácsonyfára

A kép bal oldalán lévő két nagyobb mandarint a piaci zöldségesünktől kaptuk ajándékba. Ha találnak egy jó zöldségest, lehetőleg mindig nála vásároljanak! Ugyanolyan minőségű termék miatt soha ne menjenek a szomszéd árushoz pár forint miatt! A jó kereskedő, termelő idővel meghálálja a hűséget. A végösszeget lefelé kerekíti. Szól, ha véletlenül hibás árut válogattunk a kosarunkba. Teljesíti a külön kívánságainkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr8912018709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása