Elzászi hangulatú savanyú káposztás egytál karamellizált almával könnyítve
2016. december 04. írta: Gyalogrépa

Elzászi hangulatú savanyú káposztás egytál karamellizált almával könnyítve

Ettől biztosan nem üt be a kajakóma.

A francia choucroute ihlette egyszerű, könnyített vasárnapi lakoma. Hamarosan bemutatom, hogyan készült.

A tökéletes karácsonyi menü aranyszabályai
2016. december 03. írta: Gyalogrépa

A tökéletes karácsonyi menü aranyszabályai

Ne savanyodjon a konyhában, amíg a szerettei a szobában ünnepelnek!

Állandó probléma volt az életemben a karácsonyra főzés. Szeretek főzni, ezért mindent beleadtam, hogy tökéletes legyen az ünnepi menü. Ennek az lett az eredménye, hogy kajaszagúan zuhantam este 10-kor a vacsoraasztalra. A vacsora meg zuhant utánam. Az ünnepi vacsora végeztével kidőltem,…

Szombati piaci és erdei bevásárlás
2016. december 03. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci és erdei bevásárlás

Kezd már elég karácsonyi lenni a kínálat

A céklák, aprók, kemények. Nagyszerű alapanyag. Már vannak ötleteim a felhasználásra, de még nem állt össze a kép. Érett lapos káposzta. Savanyítás után a leveleibe töltöm a húsos tölteléket. Karácsonyra. A gyümölcsök a legjobb formájukban vannak. A kígyóuborkából tzatziki készül. Nyers hasaalja…

Brokkoli pancettával, ricottával, citrommal, hozzá ropogós pink reteksaláta szétszedve
2016. december 02. írta: Gyalogrépa

Brokkoli pancettával, ricottával, citrommal, hozzá ropogós pink reteksaláta szétszedve

Ki mondaná, hogy a brokkoli vagy a retek unalmas?

A brokkoli pompás zöldség, de könnyű elrontani, vagy unalmassá tenni. Végülis egy káposztavirág, ami nem hangzik túl izgalmasnak. A legtöbb brokkolis ételt sújtja az általános zöldségátok: a túlfőzés. Egyrészt nem szeretném a csípős káposztaízt érezni, ami a nyers brokkoli sajátj. Másrészt a…

A vasárnapi trombitagombás sajtos frittata szétszedve
2016. november 29. írta: Gyalogrépa

A vasárnapi trombitagombás sajtos frittata szétszedve

Így készül a rém egyszerű parasztos tojáslepény

A frittata név tojáslepényt takar. Sokoldalúan készíthető az év bármely részében. Mindig kapható olyan szezonális alapanyag, amiből egy korrekt frittatát össze lehet rakni. Nálam most ezekből készült: tojás: az egyetlen kötelező frittata alapanyag pancetta: egy hete zártam le az érlelését.…

süti beállítások módosítása