Ne savanyodjon a konyhában, amíg a szerettei a szobában ünnepelnek!
Állandó probléma volt az életemben a karácsonyra főzés. Szeretek főzni, ezért mindent beleadtam, hogy tökéletes legyen az ünnepi menü. Ennek az lett az eredménye, hogy kajaszagúan zuhantam este 10-kor a vacsoraasztalra. A vacsora meg zuhant utánam. Az ünnepi vacsora végeztével kidőltem,…
A céklák, aprók, kemények. Nagyszerű alapanyag. Már vannak ötleteim a felhasználásra, de még nem állt össze a kép. Érett lapos káposzta. Savanyítás után a leveleibe töltöm a húsos tölteléket. Karácsonyra. A gyümölcsök a legjobb formájukban vannak. A kígyóuborkából tzatziki készül. Nyers hasaalja…
A brokkoli pompás zöldség, de könnyű elrontani, vagy unalmassá tenni. Végülis egy káposztavirág, ami nem hangzik túl izgalmasnak.
A legtöbb brokkolis ételt sújtja az általános zöldségátok: a túlfőzés. Egyrészt nem szeretném a csípős káposztaízt érezni, ami a nyers brokkoli sajátj. Másrészt a…
A frittata név tojáslepényt takar. Sokoldalúan készíthető az év bármely részében. Mindig kapható olyan szezonális alapanyag, amiből egy korrekt frittatát össze lehet rakni. Nálam most ezekből készült:
tojás: az egyetlen kötelező frittata alapanyag
pancetta: egy hete zártam le az érlelését.…