Nálunk már hagyománnyá nőtte ki magát a gombászás Szenteste napján. Bizony, télen is nő gomba, ez itt például a téli fülőke. Távol-Keleten termesztik: enoki, enokitake néven elterjedt. Nálunk keleti boltokban kapható. A teteje nyálkás, ragadós, emiatt rátapad minden. Tisztítani kissé macerás. Már kihajtott némelyik vadsnidling, ebből szüreteltünk. A turbolya is előbújt, de nagyon gyenge az illata ilyenkor, szedni nem érdemes. Egy száracska az egyik gombára tapadva hazajött velünk. Az előző szezonból pár recept téli fülőkével:
A bejegyzés trackback címe:
https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/13522149
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal