Fekete cseresznyés clafoutis portóival
2017. június 11. írta: Gyalogrépa

Fekete cseresznyés clafoutis portóival

Aki még nem evett fekete cseresznyét, az minél előbb próbálja ki! A piacon kapható szomolyai fekete cseresznye; igen jó az íze. Sokkal erősebb, mazsolásabb karaktere van, mint az elterjedt cseresznyefajtáknak.  A gyakoribb cseresznyékhez a legfontosabb ízesítő a vanília. A szomolyai cseresznyéhez…

Pihekönnyű, elegáns nyári fogás: kárászfilé tökkel, fokhagymás-kapros tejföllel
2017. június 10. írta: Gyalogrépa

Pihekönnyű, elegáns nyári fogás: kárászfilé tökkel, fokhagymás-kapros tejföllel

Végre debütált a bambuszgőzölőm. Kezdő halfőzőknek, mint amilyen én vagyok, a legjobb választás. Sokkal precízebben lehet benne elkészíteni a halhúst, mint bármelyik más szokványos konyhai eszközben. Nem csak "kínait" lehet benne főzni; gyenge ízű, puha, érzékeny alapanyagokra a legjobb opció. Ilyen…

süti beállítások módosítása