Szombati piaci bevásárlás
2017. január 28. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Még mindig meglátszik a piacon a kegyetlen hideg.

A zöldségesek nagy része még mindig nincs nyitva a piacon. A kínálat jó része káposztaféle, körte és déligyümölcs, gyökérzöldségek. A hétvége legjobb ár/érték arányú gyümölcse egyértelműen az alma. A legjobb zöldség a lila káposzta. A piac zárt részein azért a tömeg a szokásos.

Kolbász, krumpli, szalonna. Alapanyagok a hónap utolsó hétvégéjére.
2017. január 28. írta: Gyalogrépa

Kolbász, krumpli, szalonna. Alapanyagok a hónap utolsó hétvégéjére.

Persze hogy egytál lett belőle.

Szerény alapanyagokból is lehet érdekes és finom fogásokat készíteni. Az egyik legjobb ár/érték arányú húsféle a sütnivaló kolbász és a szalonna. Hozzájuk leginkább a krumpli és a hagyma dukál. Olyan közeget kell teremteni ezeknek a húsoknak, ami képes felszívni azt a rengeteg kisült értékes zsírt,…

A Bocuse d'Or csak a szakácsszakmának szól? Tévedés.
2017. január 26. írta: Gyalogrépa

A Bocuse d'Or csak a szakácsszakmának szól? Tévedés.

Egy háztartás konyhája mit tud kezdeni a Bocuse d'Or eredményeivel?

Nyilván egyik szakácsverseny sem fogja gyökeresen megváltoztani sem a közétkeztetést, sem a vendéglátó kultúrát. Ez mindegy is, engem személy szerint egyik sem érint túlzottan. A környezetemben élők legtöbbször azt eszik, amit otthon főznek, vagy rendelnek. Étteremben csak céges meghívás alkalmával…

Laktató, könnyű reggeli: indiai uborkás yoghurtos csicseriborsósaláta
2017. január 25. írta: Gyalogrépa

Laktató, könnyű reggeli: indiai uborkás yoghurtos csicseriborsósaláta

Úgy nőttem föl, hogy egyszer sem raktam elém babsalátát. Pedig gyerekként szinte egyáltalán nem ettem húst. Egy jó darabig felvágottat és kolbászt sem ettem. Reggelihez gyakran ettem sajtot. Viszont gyakran volt főttételnek otthon valami hüvelyesből készült főzelék, vagy leves. Imádtam. Igazán kár…

süti beállítások módosítása