Szombati piaci bevásárlás
2018. március 31. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Ismét sikerült bárányt venni. Az elejét hoztam el, hamarosan felbontom. A múltkori kenyérrel és pereccel igen elégedett voltam. Több nap után is jó volt a kenyér, ezért vettem ezúttal egy kalácsot is. A legjobb zöldség most egyértelműen a spenót: apró és zsenge.

Minek ennyi citrom? Erősen esik a citrom ára, valószínűleg most szedhetik a legtöbbet, és ilyenkor a legjobb ízű. Ez vékony héjú görög citrom. Mindet kifacsarom, a levét kevés sóval hőkezelem a befőzőautomatámban. Így lesz citromlevem akkor is, mikor méregdrága lesz a gyengébb minőségű citrom is. Ez tipikusan nyáron van, mikor egyébként a legtöbb citromlé fogy nálunk. Tavaly már március elején leesett a citrom ára, akkor vettem legutóbb nagyobb volumennel citromlének. Úgy tűnik délebbre is hidegebb eddig ez a tavasz a szokásosnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr6313796114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása