Ma kinéztem a korai vargányás helyemre, hátha van már valami. Még térdig érnek a fűfélék, csak pár tintagombát, kénvirággombát láttam. A vadpóréból igen sok fiatal egyeddel találkoztam, még egyik sincs szedhető méretben. A hosszúra nyúlt tél miatt ilyen aprók. A nyári meleg miatt viszont könnyen lehet, hogy előbb nevelnek magszárat, mint hogy a száruk megvastagodjon kicsit. Pár bodzavirág miatt megálltam, mire kiderült, hogy nagy csapat szúnyog jött utánam. Még a homlokomon is megcsíptek. Viszont hétvégére már talán lesz fél liter bodzaborom. Cukor, állott víz, citromlé, bodzavirág. Ennyi kell hozzá, hogy spontán erjedéssel diszkréten alkoholos, buborékos-szénsavas, bodzaízű italt nyerjünk. Persze felszerelés és pezsgőélesztő nélkül nem garantált a siker, de eljátszom vele.
A bejegyzés trackback címe:
https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/13888150
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal