Kovászos kenyérrel sűrített salátaleves
2019. május 23. írta: Gyalogrépa

Kovászos kenyérrel sűrített salátaleves

kovaszos_kenyerrel_suritett_salataleves.jpg

Nagyon egyszerű házias leves, ami a fejes salátának egy másik, ritkán bemutatott arcát mutatja be. Még tavaly mutattam be, hogy mennyire jó kenyérrel sűríteni a spenótot, ugyanez salátalevesnél is kiváló - sőt kovászos kenyérrel még jobb.

kovaszos_kenyerrel_suritett_salataleves_alapanyagok.jpg

Összetevők:

  • százhetven gramm tisztított, mosott fejes saláta
  • öt dekagramm tisztított újhagyma
  • hat deciliter tej
  • öt dekagramm kovászos kenyérbél
  • két dekagramm vaj

kovaszos_kenyerrel_suritett_salataleves_prep.jpg

Az újhagyma fehér részét megfonnyasztottam a vajon, majd felöntöttem a tejjel, beledobtam a felkockázott kenyérbelet ás a salátát. Kis lángon melegíteni kezdtem. Mielőtt a tej felforrt volna, a saláta összeesett. Merülőmixerrel krémlevessé turmixoltam. Megkóstoltam, megsóztam. Díszítéshez, vagy betétnek használtam a vajon megpirított kenyérhéjat, az újhagyma zöldjét és a saláta legbelső világos részét. Alaplére, határozott fűszerezésre nincs szükség, a leves ízét a kovászos kenyér mélyíti el. Hagyományosan ecettel szokás savanyítani a salátalevest, de erre a savanykásabb kenyér miatt nincs szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr6114850010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása