Szombati piaci bevásárlás
2019. június 22. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Nem tudok normális tempóban meggyet magozni. A páromat kérem meg hogy segítsen, hiszen sokkal gyorsabban végez az egésszel, mint ahogy én képes vagyok rá. Ez nyilván nevetséges, viszont tény. A meggy nagy része az aszalóban köt ki. Mivel a dióm már régen elfogyott és nagy adag grízzel, vagy kekszmorzsával sem akarom felütni a meggyes rétest, ezért más megoldás kell, hogy ne ázzon el. Kissé megszikkasztom a szemeket az aszalóban, aztán tekerem a rétest. Megvettem az első kukoricákat, padlizsánokat és rókagombákat is. Utóbbit ugyan már szedtem tegnapelőtt is, de azt még nem volt módom feltölteni. A jobb paprikák tömegére még várni kell, de már akadnak különösen finom példányok.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr5914906648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2019.06.22. 19:43:47

Bőség... :) Azt sem tudom, mit egyek a bokorról a kertben! Egrest, málnát, vagy fekete ribizlit. A békási piacon egy, a helyin több termelő kápráztat el csodákkal, a kedvenc paprikásom mához két hétre ígéri az első termést. Cigánymeggyet viszont hasztalan keresek!

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2019.06.23. 06:11:58

@Benikuty: Na, ezért nem veszünk dinnyét a piacon. Az már a végén sosem fér el egyik kezünkbe sem. :)

Benikuty 2019.06.23. 08:33:31

@Gyalogrépa: dinnyét, ha görög, azért nem veszek, mert a konkurensei utcahosszal verik, ha sárga, akkor pedig a ch és glikémiás index miatt.
süti beállítások módosítása