Szombati piaci bevásárlás
2019. június 29. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Ritkán kerül csirke az asztalra, de ha mégis, akkor az csirkeízű csirke legyen. Kirántom. Az orda és a mángold spanakopittába lesz. Ezek a görög sajtos lepények elég rugalmasan variálhatóak, attól függően milyen töltelékanyagunk van. Alapvetően spenóttal készül, de nagyszerű lesz ezzel a mángolddal  is. Tulajdonképpen némi darált húst is pakolnék mellé. Szóval tényleg rugalmas recept. Legutóbb cukkinivel és kaporral készült, de azt kolokithopittának hívják.

Végre eljött a nizzai saláta ünnepe. Ugyanis nekem az. Most gyöngytyúktojással és egy komolyabb tonhallal és szardellával készül. Szerintem még az utolsó fekete cseresznyéket kaptuk el, de azért van egy fél kosár meggy is. A múltkori módszer, hogy a meggyet enyhén aszalom, vagy inkább megszikkasztom a rétesbe töltés előtt, nekem nagyon bevált.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr6214917500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2019.06.29. 18:55:14

A képen látható Alemitta csirke már nem rántani való, kinőtt ebből a korból, súlyból. A héten vettem Timiéktől 5 db hatvan-hetven dekás csireket, felpucolva voltak ekkorák. Többször teszteltem, a nagy sütni jó, főleg szuvidálva.

Benikuty 2019.06.30. 14:09:09

@Gyalogrépa: Imént megnéztem a képet nagyítóval :)

Benikuty 2019.07.28. 12:00:51

Jut eszembe, fogytán a csirek készlet, épp ideje, hogy a gazdáék végezzenek a feldolgozó bővítésével, és visszatérjenek vidéki elvonultságukból. Más csirkét nem tudunk megenni.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2019.07.30. 04:38:53

@Benikuty: Elvileg a héten már lesz valami... Csirke!
süti beállítások módosítása