Ritkán kerül csirke az asztalra, de ha mégis, akkor az csirkeízű csirke legyen. Kirántom. Az orda és a mángold spanakopittába lesz. Ezek a görög sajtos lepények elég rugalmasan variálhatóak, attól függően milyen töltelékanyagunk van. Alapvetően spenóttal készül, de nagyszerű lesz ezzel a mángolddal is. Tulajdonképpen némi darált húst is pakolnék mellé. Szóval tényleg rugalmas recept. Legutóbb cukkinivel és kaporral készült, de azt kolokithopittának hívják.
Végre eljött a nizzai saláta ünnepe. Ugyanis nekem az. Most gyöngytyúktojással és egy komolyabb tonhallal és szardellával készül. Szerintem még az utolsó fekete cseresznyéket kaptuk el, de azért van egy fél kosár meggy is. A múltkori módszer, hogy a meggyet enyhén aszalom, vagy inkább megszikkasztom a rétesbe töltés előtt, nekem nagyon bevált.