Szombati piaci bevásárlás
2019. szeptember 28. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Már nincs jó paradicsom. A hűvösebb idővel együtt viszont megérkeztek végre a komolyabb őszi almák, a bébipórék. A sütőtököknek még kell a további lehűlés. Ezek az apró vörös szilvák ritkaságszámba mennek, holott igen jóízűek. Apró szeműek, a húsuk is eltörpül a boltokban kapható óriásringlóké mellett. Nem is tarthatóak el hosszabban, nem jól szállíthatóak, viszont izmos szilvaízük van, ami kopogós bolti ringlóról már nem mondható el. Remélem, a zöldbab és a paprikák még sokáig kitartanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr1615180324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmagomba 2019.09.29. 14:05:38

Iszonyatosan rosszul néz ki az a krumpli. Látom, felétek se jobb a helyzet. Múlt héten elcsíptem egy középkorú pár beszélgetését a piacon, azt mondja a férfi: nehogy vegyél, ezen a piacon csak malacnak való krumpli van. Igaza volt, de ez itt a képen még rosszabbul néz ki. Elszáradt hajtás, ragyás héj, átütő kékesfekete foltok. Ez utal arra, hogy nem csak vírusos, hanem még durván vegyszeres is, ráadásul mosott és mosás után hosszan tárolt. Állatnak nem adnám. Bocs, de erről is kellene már egy rendes posztot írnod, mindannyian szenvedünk a magyar piacok krumplija miatt. Hiába a tökéletes étel, a tökéletes recept, ha ezt b..szuk oda mellé, vagy hozzá, vagy bele.

A fickó 2019.10.02. 12:23:50

Szép a krumpli. Valamennyi rontást ugyan látok rajta, de ezt könnyen le lehet venni róla, ha felhasználás előtt háromszor beleszúrsz kis hegyes késsel. Jól láthatóan némi mérget (Actara és Amistar) is tartalmaz, de csak nyomokban. Felkockázva háromnapi váltott vizes áztatás után már akár bio krumplinak is elmegy. :D

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2019.10.03. 04:43:08

@kocsmagomba: @A fickó: hát ez faxa, Még jó, hogy nem ettünk belőle. Jó, hogy szóltatok. Sajnos nem ismerem fel az ilyen hibákat. Írnék posztot krumpliról, de hát nem értek hozzá.
süti beállítások módosítása