Zártszelvény, kamo, tonhal
2021. augusztus 11. írta: Gyalogrépa

Zártszelvény, kamo, tonhal

cinque_buchi.jpg

A képen a vastag falú cinque buchi névre hallgató tészta, amire a zártszelvény a megfelelő magyar elnevezés. A különböző üregeinek és zugainak köszönhetően rengeteg sűrű szószt képes felvenni. Egy falat, egy darab tészta. Egy komolyabb tonhalkonzerv lecsepegtetett olaján megsütöttem a nagyobb kockákra vágott kamo padlizsánt. Ez egy japán padlizsánfajta. Amellett hogy jóízű, az a különleges tulajdonsága, hogy körbe lehet pirítani úgy, hogy szinte semennyi zsiradékot nem vesz fel, és a tartását is megőrzi, mialatt megpirul. A padlizsánt félretettem, a maradék olajon besűrítettem a passzírozott paradicsomot. Amint a tészta megfőtt, összeforgattam a darabokra szedett tonhallal és a padlizsánnal a paradicsomszószban. Kevés citromlevet adtam hozzá. Tálalásnál kemény sajt került a tetejére.

zartszelveny_kamo_tonhal_cinque_buchi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr2816656348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.08.12. 18:53:27

Halas pastára nem tennék sajtot, persze: de gustibus... :)

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2021.08.13. 20:02:36

@nagypapi: Így belegondolva, tényleg kilóg az egyetemes "szabályok" szerint. Akkor ez eszembe sem jutott. Pedig ez már a második tétel volt ugyanebből. Direkt tettem másodjára is sajtot, mert milyen jó volt a tetejére.
süti beállítások módosítása