
A képen a vastag falú cinque buchi névre hallgató tészta, amire a zártszelvény a megfelelő magyar elnevezés. A különböző üregeinek és zugainak köszönhetően rengeteg sűrű szószt képes felvenni. Egy falat, egy darab tészta. Egy komolyabb tonhalkonzerv lecsepegtetett olaján megsütöttem a nagyobb kockákra vágott kamo padlizsánt. Ez egy japán padlizsánfajta. Amellett hogy jóízű, az a különleges tulajdonsága, hogy körbe lehet pirítani úgy, hogy szinte semennyi zsiradékot nem vesz fel, és a tartását is megőrzi, mialatt megpirul. A padlizsánt félretettem, a maradék olajon besűrítettem a passzírozott paradicsomot. Amint a tészta megfőtt, összeforgattam a darabokra szedett tonhallal és a padlizsánnal a paradicsomszószban. Kevés citromlevet adtam hozzá. Tálalásnál kemény sajt került a tetejére.
