Végre van birsalma! Pontosabban birskörte. Nagyon illatosak, nagyon kemények. Kiváló köret válik az egyikből a hízott kacsacomb mellé. Hoztak a piacra gyönyörű rizikét is, kiváló rizottó lesz belőle. Már pár hónapja kifogytam a libazsírból, bár nyáron nem is szeretek főzni vele. Az első hűvös hétvégéken szoktam libahájat sütni. Két kiló pont belefér a nagy jénai tálamba, amiben sütöm. Így szinte a tél végéig lesz libazsír. Persze a kisült libatepertő nem tart ki egy hétig, hiszen jövő héten minden nap az lesz reggelire. Van még lapos káposzta, ami a vékony leveleivel különösen alkalmas savanyításra. A fekete retket is savanyítani fogom, íme a recept. A rengeteg császárhúsból pedig pancettát készítek az előző télen bemutatott módon. Egy hónap múlva már meg is kóstolhatom.
A bejegyzés trackback címe:
https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/12936489
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal