
Pénteken meghívott Andrass9 a Blogkocsma blog egyik házigazdája, hogy szívesen megosztja velem a jalapeño paprikáit, amelyek még lábon álltak. Meglátogattam, megmutatta a kertet, a műhelyt, a paprikakeltetőt.
A friss paprikákon kívül kaptam a paprikából, vagy paprikával készülő finomságaiból is.
Igyekeztem összeszedni a termékekhez tartozó posztokat a Blogkocsma.blog.hu oldalról. A "k-s" értéket ezerrel szorozva kapjuk azt a számot, amivel a Scoville-skálán elhelyezhetjük a termék csípősségét.
Az üvegcsék balról jobbra:
Aji + Cayenne 70k
Habanero piros 300k: ez pedig a hozzá legközelebb álló recept.
Thai red curry Paste: egy curry paszta thaii stílusban, leginkább a piros curry alapja.
Thai Zöld csili paszta 25k: pontosan ugyanezt nem találtam meg, de itt van egy hasonló thai curry paszta.
kakukktojás a paprika nélküli sült san marzano paradicsom
Andrass9 számos csilis szószt, fűszerpasztát készít. Minden egyes fajtából nem is készül poszt.
Nagyon örülök mindegyiknek, izgalmas kis szortiment jött össze. Bár a thai birdeye a 140k-s értékkel kissé aggasztóan hangzik nekem, mint laikusnak. Tudom, az íze a legfontosabb. A friss paprikák között van egy magnak félretett példány, a többi jó részéből pedig jalapeno poppers készül.

Andrass9-nek felvetettem, milyen szép karácsonyfadíszek lennének a paprikái, ha meg tudnám őrizni a fényüket, jelenlegi megjelenésüket. Biztosan szépen mutatnának a fán a többi zöldséget imitáló dísz mellett.