Nem gondolom, hogy egész évben jól el lehet készíteni a "klasszikus" görög salátát. Pedig jó feta sajtot kapni tavasszal is, ahogy olajbogyót és olívaolajat is. Nem is beszélve a citromról, ami tavasszal a legjobb. Ezek teszik a görög salátát göröggé, tehát a zöldségeket le lehet cserélni. Ilyenkor…
Serpenyős kárász egyszerűen
Azt hiszem, sikerült megértenem az édesvízi halevés lényegét. Egy dolgot kell teljesítenem, és nyert ügyem van. Ez pedig a frissesség. Persze a folyamatba kell egy rendes halas is, akire leginkább piacokon lehet rábukkanni. Esetleg egy pecás ismerős, aki mellé ki lehet ülni a partra egy serpenyővel.…
Tömény citromkivonat: marokkói sós citrom
Végre bemutathatom az egyik fontos alapkészítményt a konyhámban, a marokkói sós citromot. Egyszerre nyújtja a citromhéj és a citromlé ízét a héj fehér részének a kesernyéssége nélkül. Persze nem tudja ugyanazt a frissességet, mint a friss, érett citrom, de a szezonon kívül kapható kesernyés, vastag…