Régóta lestem a hentespultokat a piacon, hogy végre nyers marhanyelvet találjak. Előtte kacsaszívek, mögötte kacsaszárny-tövek. Elképesztő, milyen kövér madár a kacsa, még a szárnytő is irtó hájas. Nem számítottam friss kacsatepertőre, de az lesz a hájból. A húsos, csontos részek a szívekkel együtt készülnek el. A jobb felső sarokban zöld szárított csicseriborsó van. A zöld feles borsót akarom vele helyettesíteni, ami úgy tűnik, eltűnt a kiskereskedelemből. Szomorú. Ha valaki tud Budapesten forrást zöld feles borsóhoz, legyen szíves írja meg kommentben!
(Friss infó, hogy a zöld csicseriborsó vacak. A héja kissé kemény és sötétbarnára fő az egész. Ízre elmarad a sárga csicseriborsó mögött, ráadásul nincs meg benne az a zöldes íz, ami például a zöld feles borsónál megvan a sárgaborsó ellenében. Lehet, hogy csak rossz tételt fogtam ki, de alapvetően nem ajánlom.)