Szombati piaci bevásárlás
2018. február 10. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Ma elkészítem az "influenza elleni oltásomat", a tyúkhúslevest. Pár napig elleszünk a madárkával, meg a levesével. Kicsit tollas, meg tokos, de így lehet kapni - nem jó, de ez van. Rászántam magam, kipróbálom ezeket a szép kis toszkán főzőkolbászokat (paprikás). Nem olcsó, az alternatívája nagyjából a lecsókolbász tizedannyiért. Szomorú, de a lecsókolbász lenne a magyar főzőkolbász. Bagóért adják, cserébe vacak. Személy szerint nem tartom élelmiszernek. A tyúk faránál a fekete szemű bab, azaz a black eyed peas. Jó mandarint már nemigen lehet kapni. Helyette van illatos ananász. A gyökérzöldségek között megjelentek a fóliás fiatal példányok. A céklák, fekete retkek elkezdtek hajtani. Kész csoda, hogy találtam rendes főzőhagymát, egyébként mindegyik hajt, vagy szivacsos. Betett nekik az enyhe január.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr3813651572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab Erzsébet 2018.02.10. 14:20:25

Mi készül majd a babból?

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.02.11. 05:12:01

@Jakab Erzsébet: Ami azt illeti, fogalmam sincs. :) Nálam általában úgy megy a vásárlás, hogy megveszem azt, ami tetszik és van van rá keret, nem mellesleg jó ár/érték arányban van. Friss árunál még helyben kitalálok rá valami felhasználási módot, tartós árunál "lesz ami lesz" alapon megy. Már pár hónapja szemeztem ezzel a fajtával, de halogattam a megvásárlását eddig. Most hogy vettem belőle, van lehetőségem kipróbálni..... Tulajdonképpen lehetne belőle babsaláta; a következő recept csicseriborsó helyett ezzel a babbal: suburbankitchen.blog.hu/2017/01/25/laktato_konnyu_reggeli_indiai_uborkas_yoghurtos_csicseriborsosalata
süti beállítások módosítása